dinsdag 25 februari 2014

Week 3 - Schetsen voor de Magnetron-App

De volgende schetsen heb ik gemaakt voor mijn magnetron-App. Ik ben vooral op zoek gegaan naar vormen die ik kon gebruiken, en wat voor indelingen juist zijn.

Bij deze eerste shetsen ben ik van een app uitgegaan die vooral op gemak gefocust is. Wanneer je een magnetron gebruikt wil je deze meestal zo snel mogelijk kunnen bedienen, want een magnetron gebruik je als je geen tijd hebt om te koken.

Ik heb er daarom voor gekozen om een soort snelkeuze-lijst in dit ontwerp te verwerken.
Je kunt zelf producten aan deze lijst toevoegen, en wanneer je de app opstart en een opwarm methode gekozen hebt, kun je snel een van deze producten kiezen. Je hoeft dan niet meer de tijd en de graden in te stellen, want dat heb je gedaan toen je het product in de lijst zette.







Week 2 - Inspirererende Apps





Perfect Popcorn

Deze app komt al erg dichtbij de app die wij moeten gaan maken, maar ik vind de manier waarop het wordt weergegeven erg leuk. Je ziet eerst een mais zaadje wat lichtjes begint te zweten, wat laat zien dat ze nog lang niet klaar zijn. Wanneer de popcorn bijna klaar is zie je een super heet zaadje, wat laat zien dat de popcorn echt bijna klaar is en je eigenlijk al wel naar de magnetron kan lopen.
Het lijkt me leuk om op zo’n manier in de app te laten zien dat je eten bijna klaar is, door het visueel grappig en leuk te ondersteunen.






Chownow Tip

Met behulp van deze app kun je precies berekenen hoeveel fooi je kunt geven aan de hand van een percentage. Super simpel design, de dingen die je moet weten zijn prominent aanwezig, verder geen push pass. Je krijgt gewoon wat je wil weten. Ook nog eens uitnodigend vormgegeven!




Moodswings

Door middel van deze app kun je iedere dag je ‘mood’ updaten en daarbij zetten wat de oorzaak is. Ook kun je later terug kijken naar je mood door middel van de statistieken, en zo verklaringen vinden voor je gedragswisselingen. Het design is erg simpel, maar de illustraties vind ik vooral echt super gaaf, ze zijn zo veel meer zeggend dan een icoontje of woordje.


Probki.tv

Ik heb werkelijk waar geen idee wat deze app doet, waarschijnlijk iets met motors? Maar ik vond het design gewoon erg gaaf! Leuke en frisse kleurtjes, maar vooral de onderkant vind ik mooi gemaakt. Meestal staan er onderaan de app saaie icoontjes, in vakjes langs elkaar. Dit is wel functioneel en mensen weten vaak dat er onderaan dingen te vinden zijn, maar waarom zou je ze niet net wat vlotter en speelser designen? Zoals hier?







Runtastic Heart Rate Pro

Een van de vele apps waarmee je je hartslag kunt meten, maar deze biedt meer! Je kunt bijvoorbeeld kiezen in welke toestand je hebt gemeten, en hoe je je er bij voelde. Dit geeft zo veel meer informatie wanneer je er op terug kijkt, je zou zoiets anders zelf nog naast de app bij moeten houden (toen heb ik gemeten na het rennen.. etc. etc.). Behalve dat het je precies de dingen laat zien die je wilt zien, en een erg duidelijk beeld geeft, vind ik het design erg mooi. Niet te veel push pass, maar toch een vrolijk design door de leuke kleurtjes. Het flat design zorgt ook voor een rustige sfeer, je ogen krijgen gewoon te zien wat ze nodig hebben en willen zien.





 
Spendee

Bij deze app zie je een overzicht van al je inkomsten en uitgaven, en daarbij ook waar je ze aan uit gegeven hebt en wanneer. De 3 belangrijkste dingen die je moet weten zie je zo van iedere uitgaven en inkomst in één oogopslag. Waarom alle extra dingen als naar wie je het hebt overgemaakt etc. Dat hoeft pas zichtbaar te zijn als je er op klikt.
Met deze app zie je door het clean design in één oogopslag wat er uit en in gaat, de icoontjes helpen daarin ook goed mee. Erg handig!



Alarm clock

Precies zoals het er staat! Ik heb wel eens een alarm klok app proberen te downloaden, om mezelf met een muziekje naar wens wakker te laten worden etc. Maar dat viel nog niet mee, alle apps waren ontzettend onduidelijk, er zaten allemaal rare dingen bij, en werkte de helft van de tijd helemaal niet. Doordat deze apps zo onduidelijk waren heb ik ze dan ook bijna meteen van mijn telefoon afgegooid.
Deze app heeft juist een heerlijk clean design! Je ziet alleen wat je moet hebben de tijd, welke dag het is, wanneer je gewekt wordt, en het belangrijkst: hij wekt je wanneer het nodig is.
Niet te veel push pass, makkelijk in te stellen.
Daarbij vind ik het dag en nacht thema een geniale oplossing, want vaak als ik mijn telefoon pak wanneer ik net wakker ben, word ik verblind door alle lichte apps op mijn telefoon. Hoe fijn is het, dat de wekker app donker is wanneer je hem opent als het donker is in je kamer!
Echt goed rekening gehouden met de gebruikers dus.



           
Good morning breakfast

Ik denk niet dat dit per se een super makkelijke user interface is, maar de app heeft een super gaaf design! Zoals je in het echt ook een papiertje zou krijgen, krijg je in de app ook een papiertje. De stijl vind ik erg goed bij de app passen en is overal ook erg goed toegepast.
Daarnaast is het overzicht niet verloren, het is niet zo dat je niet meer weet waar je dingen moet vinden. Alles is nog steeds duidelijk.


       

Hightail

Een app waarmee je files, foto’s, video’s etc. kunt versturen. Het beginscherm is super simpel, en laat de user precies zien wat hij/zij kan doen. Een file versturen, signen, of een file opslaan.
De interface is heel simpel maar toch mooi vormgegeven, je krijgt niet te veel push pass te zien, en de icoontjes maken het duidelijk wat de bedoeling is.



     

5:2 Fasting Diet Recipes

Een van de duizenden dieet apps. In de meeste dieet apps krijg je altijd ontzettend veel opties te zien, je weet vaak niet waar je allemaal moet kijken. Deze app laat je per scherm iets kiezen, wat het al veel overzichtelijker maakt. Als eerste kies je je soort eten, daarna het aantal calorieën wat je wil, etc. Wanneer je een gerecht gekozen hebt krijg je eerst een hele mooie foto te zien, en het belangrijkste: de calorieën. Want dat is waar je je op focust als je gaat afvallen. Als je het recept wil zien, en meerdere eigenschappen van de maaltijd, klik je op ‘show recipe’. Er wordt dus niet eerst een hele hoop informatie naar voren gegooid, maar je krijgt alles pas te zien wanneer jij dat wilt.

Overigens vind ik het design ook erg mooi!


Week 2 - Analyse Magnetron



Analyse van de magnetron

Een solo-magnetron (dus geen combi), kan alleen opwarmen, maaltijden ontdooien en iets laten koken. Dus eigenlijk alleen goed verhitten. Er is geen oven of grill functie ingebouwd.

Wat kun je met een magnetron doen:
-        Iets ontdooien
-        Iets opwarmen
-        Iets laten koken (door opwarmen)

Vaak heeft een magnetron ook een draaischijf, die zou je ook uit kunnen zetten als er een grote schaal in moet waardoor hij niet in de magnetron zou passen als de schijf draait.

Wat moet een magnetron kunnen:
-        De tijd moet ingesteld kunnen worden
-        Er moet een start en stop knop zijn
-        De magnetron moet automatisch stoppen als de tijd op is, en een geluidje geven zodat de gebruiker ook weet dat hij klaar is
-        Je moet een stand kunnen kiezen, zoals bijvoorbeeld ontdooien
-        De magnetron moet open kunnen d.m.v. een knop of hendeltje

Combi-magnetron

Ik wil gebruik maken van een combi-magnetron voor mijn app. Een magnetron die dus tegelijkertijd ook een oven is.

Wat een combi magnetron moet kunnen:
-        De tijd moet ingesteld kunnen worden
-        Er moet een start en stop knop zijn
-        De combi magnetron moet automatisch stoppen als de tijd op is, en een geluidje geven
-        Je moet een stand kunnen kiezen:
o   Magnetron
§  Alleen tijd instellen
o   Ontdooien
o   Oven (boven en onderwarmte)
§  Hiervoor moet het aantal graden gekozen worden
§  De oven moet voorverwarmd kunnen worden
o   Grill
§  Alleen tijd in stellen
-        De magnetron moet open en dicht kunnen
-        Er moet een draaischijf zijn (die e.v.t. stop gezet kan worden)


Userflow

1.      Als eerst pakt de persoon iets wat hij/zij in de magnetron wil doen
2.      De persoon beslist of hij/zij iets op wil warmen, ontdooien, grillen of dat het in de oven moet
3.      De persoon opent het deurtje van de magnetron
4.      De persoon plaatst het product in de magnetron
5.      De persoon doet het deurtje weer dicht
6.      De persoon kiest de magnetron functie
7.      Vervolgens kiest de persoon een tijd
8.      Ten slotte drukt de persoon op de start knop
9.      De persoon wacht de gekozen tijd
10.   De magnetron piept! Het product is klaar!
11.   De persoon doet de magnetron open
12.   Haalt het product er uit
13.   Doet de magnetron weer dicht
14.   En smullen maar!

Doelgroep

Ik wil me met de magnetron app vooral richten op jongeren en studenten. Over het algemeen gebruiken zij het meest apps, maar ook gebruiken studenten vaan een magnetron als ze geen zin hebben om te koken. De mensen waar ik me op wil richten zien de magnetron als een makkelijk apparaat, hebben er niet per se een hekel aan, maar hebben gewoon niet altijd zin om te koken.
Omdat ze alles snel willen, zijn ze vaak ongeduldig. Ze raken gefrustreerd wanneer dingen niet werken of wanneer ze onnodige dingen in moeten vullen die veel tijd vergen.
Daarnaast hebben ze een druk leven, dus zou het fijn zijn als ze niet bij de magnetron moeten blijven zitten om te wachten op het piepje, een melding via de telefoon zou erg handig zijn.

Wanneer wordt de magnetron gebruikt?
De magnetron gebruiken ze als ze geen tijd of geen zin hebben om te koken. Het klaarmaken van eten in de magnetron moet vooral snel en makkelijk gaan. Geen rare dingen die ingesteld moeten worden, het eten moet gewoon warm worden.

Ervaring met apps
De meeste jongeren of studenten hebben heel wat ervaring met apps. Ze hebben bijna allemaal een smartphone en weten goed hoe ze hier mee om moeten gaan.


Innovatie

Waarom zou een app handig kunnen zijn voor een magnetron? Ik vind het zelf vaak irritant als ik het gepiep niet gehoord heb omdat ik bijv. diep in een televisie serie zit. 5 minuten later denk ik dan: oja, er stond iets in de magnetron! En deze is dan al lang klaar. Het zou dus best wel eens handig kunnen zijn als de app op je telefoon af gaat (trilt en geluid maakt), als de magnetron klaar is. Wanneer je telefoon af gaat heb je veel meer kans dat je dit hoort, dan de magnetron die misschien wel 3 kamers of 1 verdieping van je verwijderd is.

Misschien zou je veel gekozen dingen voor de magnetron kunnen laten zien, zoals popcorn of een glaasje melk. Er staat vaak niet op het pak melk hoe lang deze in een glas in de magnetron moet, dus misschien wel handig als je dat op je app kan zien en zo kan instellen!
Een app die dus handige tips geeft, en veel gekozen keuzes waardoor het allemaal nog sneller gaat. Je hoeft slechts de popcorn aan te klikken en de magnetron doet zijn werk.

Daarbij zou ik er leuke visuals bij willen maken die een indicatie geven van hoe ver je eten is, of het bijna klaar is of niet.



Ideetjes:
-        Voorverwarmen op afstand
-        Tips voor producten, gewoon standaard producten kunnen kiezen, zoals bijv. een glas melk (hoe lang moet die er in) à extra snel, zelf geen tijd intoetsen of iets dergelijks
-        Onthoud functie, die onthoudt wat voor dingen je er vaak in doet ,zodat je een soort lijstje hebt met meest gebruikte dingen , dat je dat meteen aan kan vinken
-        Inspreek functie, spreek je eigen alarm in
-        Een leuke animatie die visueel laat zien wanneer iets klaar is, zoals een zwetend poppetje die uiteindelijk ontploft ofzo
-        Misschien de achtergrond kleur van de app veranderen, hoe minder lang het product nog in de magnetron moet, hoe roder ?


Focus van de app
Ik wil vooral dat het snel werkt, dat er niet te veel dingen ingesteld moeten worden en dat het lekker makkelijk gaat.
Vooral het gemak wil ik naar voren laten komen, door allerlei handige functies er in te verwerken die het gebruiken van de magnetron nog sneller en makkelijker maken.
Daarbij wil ik zorgen voor een leuke, aansprekende interface met leuke visuals.